top of page

Mahtasin olla hyvä hirvimies, kun hirvet tulee tykö pyytämättäkin

Eilen mie en kertakaikkiaan jaksanut laittaa tähän blogiin mitään. Putsasin aamukahteen marjoja, mut nyt sentään keksin miten saan siitä edes vähän siedettävämpää siitä putsauksesta. Mie viritin läppärin silleen, että pystyn kahtelemaan Netflixiä marjoja putsatessa sillein sivusilmällä. Paljon rattosammin kuluu aika, kun tuijottelee muutakin kuin puolukoita. Ja muuten, se minun imurin viritys toimii, nyt ei enää mene juurikaan marjoja imuriin. Mie oon myös tehnyt vaan silleen, että kun minulla on mikrokuitupölypussi, niin tyhjään ja kuivaan sen aina välissä, aika hyvin toimii.

Eilen oli ihan mukava poimia, ensimmäistä kertaa viikkokausiin näin myös auringon. On se vaan kovin erilaista poimia kuivia marjoja kuivalla kelillä.

Totesin myös, että MIKÄÄN maailmassa ei maistu niin hyvältä, kuin eväsleipä metsässä. Ai että! Lisäksi juotavaksi vähän protskukaakaota että jaksaa niin nam.

No hirviähän tuolla tämänhetkisessä paikassa liikkuu, ne jättää merkkejä olemassaolostaan ihan joka paikkaan. Tonnepa en uskalla taas koiria ottaa matkaan, Onnihan sekoisi siellä. Muutenkin oon edelleen varonut sitä sen tassua, ei oikein uskalla kovin juoksuttaa ettei taas satu.

Tänään kävin samalla paikalla, kuin missä toissapäivänä äidin ja sukulaisen kanssa (äitee lähti eilen takasi Keski-Suomeen), koska siellä nyt on vielä poimittavaa ainakin parin reissun verran. Kahtokaapa millasen puolukkamättään löysin, kyllä tuosta jo kerää mukavasti.

Vähän alkaa huolettaa nuo puolukat. Onneksi nyt on enää menossa puolukkaa mehu- ja smoothie hommiin, koska avoimilla paikoilla puolukat alkaa jo varisemaan. Variksenmarjat toivottavasti pysyy vähän pidempään hyvänä, miulla on vielä niin hitsin paljon poimittavaa!

Miulla on auton katsastus ylihuomenna, ja hirveenä stressaan siitä, koska just nyt ei vaan oo varaa pitkään vikalistaan ja tuosta autosta ei oikein tiiä. Tänään kävin jo etukäteen päästömittauksessa, ja sen osalta se menee läpi. Toivotaan että muutenkin. Nyt alkaa taas vähän tuntumaan siltä, että tarttis vapaapäivän tästä poiminnasta, kun alkaa vähän leipiintymään ku joka päivä käy, mutta ehkä mie ootan sitä seuraavaa sadepäivää ja pidän vapaata sitte. Huomenna vien taas erän puolukoita Leville.

Marjapaikalta lähtiessä hengailin vähän aikaa auton vieressä, kun puhelin oli sitä mieltä että oon Ruotsissa ja ei sen takia oikein toiminut. Siinä puhelinta räpläillessä kuulin askeleita selän takaa. Hirvi. Lähtee muuten erijännä ääni hirven kävelystä. Tämä pysähty muutaman metrin päähän mettän laitaan ihmettelemään ja mie päätin ennätysvauhtia jatkaa puhelimen räpläämistä kotona. Mie oon vissiin niin paljon metässä että en ees haise enää elikoitten nokkaan, kun minua ei polttiaisetkaan enää juuri syö, vaikka niitä vielä paljolti onkin (kertoi mutsi, koska sitä ne kyllä söi).

Mettässä: eilen n.5 h tänään n. 4 h

Saalista: eilen vähän vajaa 2 ämpärillistä, tänään vajaa 2 ämpärillistä

Putsaamiseen käytetty aika: en oo viittiny ees kattoo, vähintään saman verran aikaa kuin mettässä

Kahen päivän palkka: vajaa 50€

bottom of page