Recent Posts

Archive

Tags

Väliraporttia

Nyt on vähän huono tämä lumihomma. Minusta tuntuu että ihan vasta pääsin siihen kaarnikan keruun makuun, se on nopeampi kerätä, helpompi putsata ja muutenkin kilohinnaltaan kannattavampi marja poimia kuin puolukka.

Tässä vaiheessa mie vähän aattelen, että vois sitä kyllä seuraavanakin syksynä poimia (ja keväällä ja kesällä tauoilla, koska ihan oikeasti haluaisin asua täällä kokoajan), mutta ainakin puolukan kilohintaa olis ihan pakko nostaa, varsinkin jos sen toimittaa putsattuna. Jos mie poimin noin 250 litraa marjoja vähän päälle kolmessa viikossa (noin 46 ämpärillistä, eli keskimäärin sen kaks ämpärillistä per päivä, joista voi helposti laskea viidesosan marjoista pois koska huonoa mikä poistetaan putsatessa), ja palkka niistä yhteensä on vähän päälle neljän sadan euron kieppeillä, niin ohan se aika paska palkka. Tuntipalkkaa en viitti ees ruveta laskemaan. Ne minun työpäivät on kuitenkin olleet matkoineen sitä 6-10 tuntia per päivä, ja koko kolmen viikon aikana pidin yhteensä kolme vapaapäivää. Yhen selkäkivun takia ja kaksi kaatosateen takia. Tämä ruskasesongin loppumisen ja lumentulon välinen aika on ihan liian lyhyt, ja rahallisestihan tämä kokeilu meni ihan persiilleen (toki tämä riski oli tiedossa).

Mie lähen nyt käväsemään Jyväskylässä, jos siellä pääsis tekemään ees pari työkeikkaa. Mutta ilmottakaahan jos lumet sulaakin pois, niin ajelen takasin :). Mie en muutenkaan oikeastaan haluaisi lähteä sinne Keski-Suomeen, mutta enpä mie täälläkään voi olla kun rahaa ei tule mistään.

  • Instagram
  • Facebook

©2017 Tiia Savelius

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now