top of page

Ensimmäisen ämpärin kuolemanlaakso ja kuinka tuunata marjukka

Se on jännä ku vaikka marjaa on ku pipoo, niin se eka ämpäri ei tunnu täyttyvän ei millään. Sit kun sen ekan ämpärin saa täyteen niin toinen tulee melkein ko kaupan päälle. Tänään oli taas sateista, kylmää, märkää ja inhottavaa, mutta silti sain sen kaksi ämpärillistä kerättyä, ja ai että siellä on sitä marjaa. Mie saan varmaan kaikki loput puolukkatilaukset kerättyä sieltä samalta paikalta! Kehittelin tänään hiljaa mielessäni ideaa kahen rohmun taktiikasta, mikä minun pitää ehkä laittaa käytäntöön tulevina päivinä.

Kuukkeleita oli minun seurana. Minusta vähän tuntuu että ne on vähän tyhmänrohkeita lintuja. Jotenkin ne hengailee vähän turhan chillisti turhan lähellä ihmistä.

Tänään oli myös se päivä, kun jouduin lähtemään poroja pakoon. Hirvaalla oli kello kaulassa, niin kuulin sen jo kaukaa. Pysähdyin ja jäin kattomaan että kuinka monta tulee, millä vauhdilla ja miltä suunnalta. Vauhtia tarkkailen jo senkin takia, että mie oon kuullu niitä juttuja, että porukkaa on poimittu autoon pakenevan porolauman tieltä, kun ne on porot olleet karhua tai sutta paossa. Tämä hirvashan tuli siihen vaan emäntäsä kanssa. Ne kun minut huomasi, niin ne pysähtyivät molemmat ja alkoivat tuijottamaan siihen malliin, että poimin kiltisti ämpärini ja lähdin peruuttamaan autolle. Ei tarvinnut autoon asti mennä, ne aikansa siinä tuijottivat ja lähtivät sitten jatkamaan matkaa, mutta enpä viittiny ihan siihen iholle jäädä katsomaan mitä tapahtuu.

No sitten. Miehä Facebookin puolella valittelin sitä, että kun marjanputsausimuri kiskoo sitä marjaa sisuksiinsa niin älyttömästi, että sitä ei oikein viitti käyttää. Minulla ei ole imuria, jossa tehoa saisi säädettyä, enkä nyt tähän konkurssiin aatellut uuteen sijoittaa. Joten mie tuunasin marjukan. Taas vois laittaa PRH:lle patenttihakemusta. Idean toimivuus testataan huomenna, kun minun tavoitteena on putsata kaheksan ämpärillistä marjoja yhden illan aikana. Kaikkihan ne kiertää sekä imurin, että ritilän kautta, mutta huomenna minulla on apukäsiä paikalla, niin sujunee huomattavasti mukavammin. Siinä on nyt tötterön päälle teipattu vessapaperirulla, jonka päälle on teipattu toinen tötterö, jonka päälle on teipattu imuri. Tavoitteena ois, että jos tuo pieni välimatkan lisäys vähentäis vähän sitä imutehoa, ja isompi osa marjoista säästyisi. Huomatkaa kuinka hienosti se on vinossa, aattelin että se letku pysyis paremmin ojennuksessa.

Mettässä: vajaa 5h

Saalis: 2 ämpärillistä, eli n. 12 kg

Päivän palkka suositushinnan mukaan: 36 €

bottom of page