METTÄN VILJA - IHMISKOE

Tervetuloa seuraamaan Mettän vilja - Tunturilapin luonnontuoteverkoston hankkeen "Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle ihmiskoetta. Ihmiskokeen tarkoituksena on selvittää, olisiko paikallisten mahdollista elättää itsensä sesonkitaukojen ajan luonnontuotteita keräämällä. 

Kuinka minä sitten tähän päädyin, koekaniiniksi? Minä olen muuttanut Kolariin ensimmäisen kerran marraskuussa 2016 talvisesongin ajaksi. Talvisesongin päätyttyä kävin tekemässä pari kuukautta hommia Keski-Suomessa, jonka jälkeen palasin kesäsesonkiin jälleen Kolariin. Kesä ja ruska ovatkin tässä menneet kovasti työn touhussa, mutta nytpä minulla oisi taas ollut lähtö edessä. Ja mie en halunnut lähteä. Mie olen hakenut hirmu ahkerasti töitä Kolarista ja ympärikunnista, mutta noinkin lyhyelle ajalle (ruskan lopusta talvisesongin alkuun) ei töitä ole tahtonut löytyä millään, ja lähes joka paikasta vastaus on sama "Meillä alkaa nyt hilijanen aika, mutta mites sinun talvi?". No minulla on jo talveksi töitä.

Mie oon kuitenkin melko päättäväinen (ja vähän riittävän hullu) muija, ja päätin että jään tänne vaikka väkisin. Ja minusta ei oikein työttömäksi ole. Sittenpä satuinkin puolivahingossa käymään hankkeen keruutapahtumassa, ja siitä se ajatus sitten lähti. Blogissani kerron asiasta ja vähän asian vierestä, kaikesta mitä tähän kokeiluun liittyy, kuinka onnistun jne. Luvassa on myös melko tarkkaa tilastointia siitä, kuinka kauan poimintaan menee aikaa, kuinka paljon siitä saa rahaa, ja missä ne marjat oikein luuraa. Poimin keruutapahtumien ohjeistusta noudattaen kaiken käsin, mahdollisimman hygieenisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Valikoin metsässä vain sitä priimaa, mitä oikeasti voi hyvällä omalla tunnolla myydä.

Recent Posts

Archive

Tags

1
2
 

OTA YHTEYTTÄ

Jos haluat vaikkapa tilata marjoja, kysyä hyvää marjapaikkaa tai oikeastaan mitä vaan, kirjotteleppa tähän niin otan sinuun yhteyttä :)

  • Instagram
  • Facebook
 
  • Instagram
  • Facebook

©2017 Tiia Savelius

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now