Recent Posts

Archive

Tags

Geenimanipuloidut mutanttipuolukat?

Juu eilinen meni aikalailla överiksi. Minun piti viedä isompi satsi puolukoita Leville asti, niin en aivan viittiny paria ämpäriä lähteä viemään. Minulla oli eilen synttärit, ja minulla äiti tuli Keski-Suomesta sitä varten käymään. Myöhä lähimmä sitten marjamettään, koska mitäpä muuta sitä ihminen syntymäpäivänään tekisi. Väisteltiin poroja ja todettiin että se THE puolukkapaikka oli käyty putsaamassa. Siellä ei ollutkaan enää kun ihan tosi pientä marjaa ja harvakseltaan, eli saatiin sieltä hätäseen kerättyä viidessä tunnissa kaksi ämpärillistä. 

No illalla oli sitten pieni putsausoperaatio, yhteensä 6 ämpärillistä. Meni aamuneljään putsatessa, mutta pääsin kuitenki viemään ekan erän Leville aamupäivästä. Kyllähän se vähän lämmitti mieltä käydä lataamassa seteleitä Ottomaattiin, mut on se tiukassa se raha tällä marjanpoiminnalla.

Aamulla meillä oli ollut Onnin kanssa jännät paikat, kun se lähti linnun perään ja hävisi sekunnin murto-osassa näkösältä. Vielä lenkille lähtiessä mietiskelin, että laitanko Yepzonin sille kaulaan vai en, ja päätin laittaa. Huutelin Onnia aikani mutta ei se takasi tullut. Tarkistaessani Yepzonista tilanteen olin aika varma, että se näyttää väärin: "Ei se nyt noin kauas voinu vielä keretä." No, eipä mulla ollu muutakaan vihjettä Onnin olinpaikasta, joten päätin seurata paikanninta, ja kyllä se koira löytyi, tasan sieltä minne paikannin näytti.

Levin keikan jälkeen lähimmä taas marjamettään, tällä kertaa eri paikkaan, jonka meille vinkkasi sukulainen tästä kylältä, joka myös lähti matkaan. Jumaliste minkä kokosta puolukkaa! Ja sitä on myös aika paljon. Just kun luulin ettei sitä edellistä paikkaa parempaa varmaan olekaan, niin löytypä. Poimittiin kolmeen pekkaan 1,5 ämpärillistä puolukkaa alle tunnissa. Ja sinne huomenna takasi. Mut siis kattokaa, en oo eläessäni nähny näin isoa puolukkaa! 

Tähän mennessä on menny jo 100 litraa puolukkaa rikki, vielä pitäis ainakin kolminkertainen määrä kerätä...

Metsässä kahen päivän aikana: n. 6h

Marjaa: 3,5 ämpärillistä

Puhdistukseen mennyt aikaa n. 10h

Kahen päivän palkka suositushinnan mukaan: 63 euroa

  • Instagram
  • Facebook

©2017 Tiia Savelius

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now